Olifant moeder en jong

Acryl op doek, 60x80cm

Herken je dat? Je komt in de bibliotheek, in een boekenwinkel of bij je eigen boekenkast om één bepaald boek op te zoeken. Maar … hé … daat staat ook een interessant boek. Gauw even kijken. En zet je dat boek terug dan zie je een ander boek, ook razend interessant … wéér even kijken. En voor je het weet ben je een uur verder.

Drie weken terug dacht ik aan een olifantenschilderij en daarna dook ik mijn archief in. En ja hoor … het ene doek na het andere doek, met olifanten. Kijk nou toch naar zo’n grappig jong gezellig klossend olifantenkind … heerlijk toch? Nergens bang voor, de wereld lijkt nog één grote tuin zonder bedreigingen … Als die grote kolos er niet achteraan liep zou ik ‘m zo even gaan knuffelen.

Je vergeet bijna dat het een schilderij is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.