Hoe zet ik een schilderij op?

Nadat ik een idee heb van hoe een schilderij er ongeveer uit gaat zien, bedenk ik allerlei onderdelen die ik kan gebruiken in de compositie, en teken ik net zo lang tot ik een passend geheel heb. Daarna zoek ik een board of doek dat groot genoeg is, en dan volgt de 1e opzet, zoals je boven ziet. Dit verbeeldt Psalm 56: David verbergt zich in een spelonk, omdat zijn vijanden hem willen grijpen. Dit beeld kijkt dus vanuit de spelonk naar buiten.

Nu voeg ik wat kleur toe, om te kijken of de beelden kloppen als compositie.

De lucht was te braaf van kleur, want Davids leven was heftig. Dat is nu ook zichtbaar in de lucht. Alleen passen de kleuren van de bergen nu niet meer. Die worden hieronder aangepast.

Ook zie je dat er letters in de boekrol zijn geschreven. Links zie je een tranenflesje in Gods hand, en daarboven de tranen die erin vallen: Is hun getal niet op uw boekrol geschreven.

Van dit schilderij is ook een kaart te koop in mijn winkel.

De kaart heet: Psalm 56 (tranenkruikje).

Dit schilderij was voorbestemd (zonder dat ik het wist)

Iemand kocht het omdat ze 56 jaar was toen ze een tranenflesje kreeg van haar dochter uit Israƫl. En haar man overleed korte tijd later. Ze zag hier alles bij elkaar komen. Ontroerend vond ik dit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.