Hoe afhankelijk zijn we?

Dit is een onderdeel van een schilderij. Ik moest er aan denken nu we in deze coronacrisis zo afhankelijk zijn. Afhankelijk. Maar … waarvan? Zijn we afhankelijk van onze zelfdiscipline om afstand te houden en binnen te blijven? Afhankelijk van medicijnen? Afhankelijk van medisch personeel? Nee, ten diepste zijn we niet afhankelijk van mensen of van middelen. We zijn alléén afhankelijk van God. Tot Hem kunnen en mogen we bidden. Zoals deze vrouw, ze wordt bestraald door de Geest.
De Geest (hier is als beeld een duif gebruikt) straalt op de diamant en de Bijbel en op de vrouw.

Doordat de Geest op de diamant schijnt laat hij heel veel facetten zien van wat er in de Bijbel staat.Een diamant heeft heel veel facetten en als de Geest werkt zien wij ook veel facetten van het Woord.
Laten we bidden om stilstand van de uitbraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.