Goede Vrijdag

Vandaag is het Goede Vrijdag, een dag waarvan de naam toch wel uitleg nodig heeft, want op Goede Vrijdag wordt nu juist herdacht dat Jezus aan het kruis werd genageld en dat Hij stierf. Een onschuldige Mens gekruisigd. Een Mens gedood. En dan toch … een Goede Vrijdag?

Laatst ben ik begonnen aan een schilderij waarin duidelijk wordt waarom het tòch een Goede Vrijdag is geworden. Jezus, Gods eigen Zoon, stierf als straf voor ònze fouten, ònze zonden. Maar – en dat is het grote wonder – Jezus is weer opgestaan uit de dood, en daarmee opent hij ook voor ieder die in Hem gelooft de weg naar het leven.

Het eeuwige leven. In dit schilderij wordt dat uitgebeeld met een leeg kruis, dat het ravijn, de kloof overbrugt die er is tussen de duistere wereld links en de hemelse heerlijkheid rechts. In een latere blog hoop ik nog meer over dit schilderij te vertellen, maar dit is al vast een eerste opzet, en een tussenresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.